torstai 22. tammikuuta 2009

Tähtilampun alla


Aamun tahmeat silmät tuijottavat suljettujen silmäluomieni taakse. Kankeasti kipuan ylös, kulautan aamulääkkeeni alas ja kolautan ulko-oven kiinni. Jalat laahaavat loskassa, lääkäri printtaa ulos reseptin kolminkertaistetulla unilääkemäärällä ja jalkani laahaavat taas loskaa. Kotona pakenen kaikkea piiloon peiton alle ja uni tulee, syleilee vertavaluvaa sydäntäni ja ottaa minut hetkeksi helmoihinsa. Pois, pois, pois, takoo ikiaikainen toive takaraivossa, mutta tiedän, etten enää voi sitä toteuttaa. Ennen minulla ei ollut mitään menetettävää; nyt on. Olen kiintynyt tähän kummalliseen, kaltoinkohtelevaan mutta kuitenkin niin kauniiseen maailmaan.

Hiki helmeilee otsallani, kun tanssin tuulenpyörteenä pakoon pelkojani. Hetken ajan maailma on hallussa, hetken ajan kaikki on kirjoitettua käsialaa kalenterissa ja huolellisen harjaantuneita rajauksia silmäluomilla. Stop, painaa opettaja, musiikin matka katkeaa, liike jähmettyy paikoilleen ja kaikki on taas yhtä kaaosteoriaa. Unohtuneet ajatukset purevat nilkkoja, entiset unelmat pilkkaavat peilikuvaani ja tuulen pois tuuppaamat tunteet kiertyvät kurkunpäähäni.

Esmeralda on kaunis valkoisessa kukassa mustissa hiuksissaan, mutta sama hengen salpaava huoli kuin silloin ennenkin on hiipinyt taas samentamaan keväänvihreitä silmiä. En tahtoisi tuottaa hänelle taas tätä tuskaa, en hänen olevan taas kerran minun ainoani. Mutta hän on, painaa temestan kämmenpohjaani ja silittää tanssin takuttamaa tukkaani. Aina uskon ihmeisiin, laulaa Juice taustalla ja hän on minun ihmeeni, mistä sinä ilmestyit ja tukit tieni toiselle puolelle. Yksi meistä kuitenkin puuttuu paikalta ja Esmeralda tietää, etten voi olla ikävöimättä surullisen sinisiä silmiä ja yhtä vallatonta naurua kuin omani.

Astun ulos Esmeraldan ulko-ovesta paksuun lumipeitteeseen. Tuijotan tähdetöntä taivasta ja annan hentojen lumihiutaleiden sulaa kielelleni. Mieleeni nousee muisto minusta ja Esmeraldasta lumesta valkoisina, kädet jalat sikinsokin hangessa, johon kaksi lumienkeliä jäävät jälkeemme pitelemään toisiaan käsistä. Siitä on niin kauan, niin kauan kun olin lapsi joka sai hämmästellä kummastella tätä maailmaa. Tänään minun pitäisi osata sanoa kuka olen, pakata itseni yhteen askiin, vaikken mahdu muotteihin. Olen ikuinen mustalaissielu, vaellan valon ja varjojen välillä ja etsin jotain, jota en ehkä koskaan tule löytämään.

Tämä yö on pehmeä ja paksut nietokset nojaavat tien reunoihin. Lumi luistaa kengänpohjieni alla kun kuljen kohti kotia. Hetken kaikki on kaunista, vaniljajäätelöä valkoisempaa ja sulkasiipien pehmeästi pyyhkäisemää. Kunnes Caloniuksenkadun keskellä maleksii mies, Möhömahan mieleen palauttava ja kaiken kauniin kadottava, ja minä juoksen, juoksen kauas karkuun kulman taakse olkani yli vähän väliä vilkuillen. Joka ilta odotan Möhömahan maasturin ilmestyvän asuntoni eteen. Mikseivät hänen häkäiset henkäyksensä anna minun olla, miksi tunnen hänen petoeläimen nälkänsä yhä edelleen niskassani?

Kotona keitän kaakaota ja kirjoitan. Kuka minä olen, kysymys polttaa tietämättömyyden tahroja iholleni, mitä minä oikein etsin? On niin paljon kaikkea. Ajatukset heittelevät kuperkeikkoja ja ovat luisuneet liukkaiksi kuin saippua, en saa niistä otetta enkä tiedä, tulenko koskaan tietämään tämän enempää. Ehkä etsinkin kysymyksiä, en vastauksia.

Radio soittaa tähtilampun alla:

I hate the world today
You're so good to me
I know but I can't change
Tried to tell you
But you look at me like maybe I'm an angel underneath
Innocent and sweet

Yesterday I cried
Must have been relief to see the softer side
I can understand how you'd be so confused
I don’t envy you
I'm a little bit of everything all rolled into one

I'm a bitch
I'm a lover
I'm a child
I'm a mother
I'm a sinner
I'm a saint
I do not feel ashamed
I'm your health
I'm your dream
I'm nothing in between
You know you wouldn't want it any other way


So take me as I am
This may mean you'll have to be a stronger man
Rest assured that when I start to make you nervous
And I’m going to extremes
Tomorrow I will change and today won't mean a thing

I'm a bitch
I'm a lover
I'm a child
I'm a mother
I'm a sinner
I'm a saint
I do not feel ashamed
I'm your health
I'm your dream
I'm nothing in between
You know you wouldn't want it any other way


Just when you think you got me figured out
The season’s already changing
I think you’re cool
You do what you do
And don't try to save me

I'm a bitch
I'm a lover
I'm a child
I'm a mother
I'm a sinner
I'm a saint
I do not feel ashamed
I'm your health
I'm your dream
I'm nothing in between
You know you wouldn't want it any other

I'm a bitch
I'm a tease
I'm a goddess on my knees
When you’re hurt
When you suffer
I'm your angel under cover
I've been good
I'm revived
Can't say I'm not alive
You know I wouldn't want it any other way








2 kommenttia:

Lorena kirjoitti...

Voimia ja rutistus<33

Ja jaksamista sekä tsemppiä vaikka en oikein mitään osaa taaskaan sanoakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Lähetän vain halauksen kun en sitä vielä ole sulle oikeasti voinut antaa.
Paljon voimia.
Kaikki kääntyy vielä hyväksi.
Joskus.
Ja hyvä, että on joku syy jäädä.

<3